Новият клип на Азис към песента „Мотел“ събра над 2,2 милиона гледания

Новият клип на Азис към песента “Мотел” събра над 2,2 милиона гледания само три дни, след като бе публикуван в Youtube.
Видеото представя певеца в нов имидж и носи силни социални послания. Това му спечели ласкави думии дори от хора, които не са почитатели на чалгата.
“Мотел” е песен за толерантността в различните й социални измерения. Или както певецът предпочита да я нарича – за търпимостта. Действието в клипа се развива не в лъскав Маебах, а в автобус от градския транспорт, в който пътуват хора от различни възрасти, етноси, религии, сексуална ориентация, разбирания. Особено обсъждана е сцена, в която ром дава бутилка с вода на скинар, на когото му прилошава, а скинарят приема жеста.

“Вярвам, че аз със своята популярност съм длъжен да направя нещо за търпимостта между нациите и хора.
Думата толерантност вече е изтъркана. Ние трябва да се търпим. Ясно е, че не можем да живеем заедно. Нека поне се търпим. Да не хвърляме енергията си в омраза, а в търпимост”, коментира Азис в интервю-изповед за сутрешния блок на Нова телевизия.
  • Пътувам често из Европа и виждам, че ме гледат странно хората с бял цвят на кожата, избягват ме, защото ме мислят за мюсюлманин..
  • Яд ме е на всичко, което се случи.
  • Понякога изпитвам злоба.
  • Но само понякога.
    Бих искал белият човек да гледа на мен като на равен”, споделя певецът.
    “Преди тероризма беше СПИН-ът. След него дойдоха арабите. Не знам от какво ще се страхуваме след 10 години, но съм убеден, че и това ще мине”, казва изпълнителят.
RCAST.NET

Купи нашето Андройд приложение с отсъпка от 60 %

X